Deskundige betrokkenheid

  Eva Creutzberg, medical advisor gynaecologie
  ‘Zwanger worden lijkt voor velen zo vanzelfsprekend, maar dat is het voor 200.000 paren in Nederland zeker niet. Zij hopen elke cyclus weer dat de zwangerschapstest positief uitslaat. Ferring heeft onder andere producten die ongewenst kinderloze paren helpen bij het zwanger raken. Ontwikkelingen op dit gebied staan niet stil.

  Uitwisseling
  Als medical advisor ben ik verantwoordelijk voor de medische kennis over vruchtbaarheid en verloskunde. Ik zorg ervoor dat binnen de afdeling gynaecologie iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten. Overigens is dit een tweerichtingsverkeer. De accountmanagers informeren op hun beurt mij weer over wat zij vanuit de klinische praktijk horen. Deze uitwisseling leidt regelmatig tot nieuwe invalshoeken voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van ondersteunend materiaal ten behoeve van de patiëntenzorg.

  Voldaan gevoel
  Toen ik pas bij Ferring werkte, heb ik een onderzoek opgezet naar één van onze producten, uitgezet in verschillende academische en niet-academische ziekenhuizen. De onderzoeksresultaten veroorzaakten veel enthousiasme bij de specialisten en konden direct in de praktijk worden toegepast. Het onderzoek leidde tot een wetenschappelijke publicatie. Dat gaf een enorm voldaan gevoel.

  Praktijk
  Meer dan tien jaar werkte ik als gezondheidswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht. Ik heb er gestudeerd, ik was onderzoeker en ik ben er gepromoveerd. Universitaire wetenschap is zo zuiver, zegt men. Dat klopt, maar die zuiverheid ervaar ik ook in mijn huidige werk. Bovendien sta je midden in de praktijk: je werkt met gynaecologen, verpleegkundigen en onderzoekers aan klinisch relevante onderzoeksvragen.

  Voldoening
  Nog elke dag heb ik plezier van mijn ervaring als wetenschapper. De materie is mij eigen, ik heb oog voor nuance en detail en ik kan complexe informatie toegankelijk maken voor anderen. Het geeft mij voldoening om te zien hoe de informatie bij artsen (en hun patiënten) terechtkomt, het nut dat zij ervan hebben. Dat is een extra dimensie in mijn werk.

  Contact
  Juist daarom ook vind ik het contact met artsen, apothekers maar ook met patiënten zinvol en belangrijk. Zo komt het geregeld voor dat ik gebeld word door een bezorgde patiënt met een vraag. Wanneer ik deze patiënt dan verder kan helpen of gerust kan stellen, doet dat iets met mij. Ook het ontdekken van een geboortekaartje tussen de ochtendpost: relevanter kan het resultaat van onze producten en inspanningen niet zijn. Weten voor wie je bezig bent en wat je bijdraagt’.

  soap2day