Endocrinologie

Endocriene stoornissen, of hormonale aandoeningen, zijn ziektes die ontstaan als gevolg van overproductie of juist het wegvallen van de productie van bepaalde lichaamshormonen. Omdat hormonen een grote invloed hebben op het lichaam zijn het vaak gecompliceerde aandoeningen.

Hormonale aandoeningen waarin Ferring zich gespecialiseerd heeft:

  • Groeistoornissen
  • Te vroege puberteit
  • Diabetes insipidus
  • Hypogonadisme
  • Hyperprolactinemie


De producten van Ferring zijn vooral gericht op kinderaandoeningen die, hoewel niet levensbedreigend, een aanzienlijke invloed hebben op de levenskwaliteit.

Product Stofnaam
Zomacton® somatropine
Decapeptyl CR 3.75® triptoreline


Beste ZomaJet-gebruiker,

Het ZomaJet toedieningssysteem heeft een uiterste gebruiksdatum. U kunt de gebruikstermijn van uw systeem raadplegen op de website van de ZomaClub. Daar kunt u inloggen door een account aan te maken en uw pennummer in te vullen bij de “check je ZomaJet” button. Als de gebruikstermijn is verstreken kunt u uw oude pen omwisselen voor een nieuwe. Als de gebruikstermijn nog niet is verstreken noteert u dan de uiterste gebruiksdatum goed voor uzelf. Neem vervolgens één maand daarvoor contact op met Ferring ter vervanging van uw ZomaJet.
Patiënten die voor hun groeihormoonbehandeling gebruik maken van de ZomaJet hebben toegang tot de ZomaClub. Op deze website vindt u tips voor bevordering van therapietrouw (materialen en adviezen) en het omgaan met prikweerstand en angst. De materialen en adviezen zijn in nauw overleg met deskundigen op dit gebied ontwikkeld en afgestemd op kinderen.