Historie

Familiebedrijf
In 1950 richt Dr. Frederik Paulsen, in twee gehuurde kamers van een oud fabriekspand in Malmö, Zweden, Nordiska Hormon Laboratoriet op. Hij heeft de ambitie geneesmiddelen te ontwikkelen op basis van lichaamseigen peptidehormonen. Peptiden zijn de bouwstenen waaruit een groot aantal hormonen zijn opgebouwd. Paulsen heeft daarbij de visie dat peptiden, op grote schaal gesynthetiseerd zouden kunnen worden en dat deze als farmaceutische werkzame stoffen toepasbaar gemaakt kunnen worden. De nieuwe werkzame stoffen zouden dan wel de kwaliteiten, maar niet de beperkingen van de oorspronkelijke moleculen hebben. 

Doorbraak
Dr. Paulsen begrijpt dat deze nieuwe middelen gebruikt kunnen worden als aanvulling op deficiënties, ter correctie van afwijkingen en voor de behandeling van levensbedreigende aandoeningen. Als het mogelijk zou zijn om synthetische peptiden op industriële schaal te produceren, zou het mogelijk worden om miljoenen patiënten over de hele wereld te behandelen met nieuwe therapieën. De geneesmiddelenindustrie richtte zich in die tijd nog voornamelijk op het synthetiseren van organisch chemische moleculen. Paulsen kreeg gelijk, dit bleek een doorbraak.

What’s in a name?
In 1954 verandert Dr. Paulsen de bedrijfsnaam in Ferring Pharmaceuticals. Hij heeft hier een persoonlijke reden voor: de naam Ferring is afkomstig van een groep mensen met een zeer ondernemend karakter die wonen op het Duitse Waddeneiland Föhr. Bewoners van het eiland spreken ‘Fering’ en noemen zichzelf Feringers. De ouders van Frederik Paulsen waren Feringers.

Frederik Paulsen overlijdt in 1997 op 88-jarige leeftijd. Zijn zoon, eveneens Frederik Paulsen, is vanaf dat moment eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Ferring Pharmaceuticals.

Inmiddels is het familiebedrijf gegroeid tot een biofarmaceutische organisatie met meer dan 5500 medewerkers verspreid over 56 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in St. Prex, Zwitserland.

Sinds 1984 in Nederland
De Nederlandse vestiging van Ferring bevindt zich in Hoofddorp. Hier werkt een enthousiast en goed opgeleid team. We zoeken de samenwerking met alle relaties die bijdragen tot het verbeteren van de patiëntenzorg. In deze samenwerking spelen duurzaamheid, betrouwbaarheid en deskundigheid een hoofdrol. Dit geldt voor het opzetten van medisch onderzoek om de toepassing van onze geneesmiddelen te verbeteren, het delen van kennis over nieuwe ontwikkelingen en voor het geven van voorlichting.

123movies