Rekovelle®


Product: Rekovelle
Stofnaam: folitropine delta
Indicatiegebied: verminderde vruchtbaarheid

Toepassing

Rekovelle® (follitropine delta) is een recombinant follikelstimulerend hormoon gewonnen uit een humane cellijn (rhFSH). Rekovelle® behoort tot de hormoonfamilie van de zogeheten gonadotrofinen. Gonadotrofinen spelen een rol bij de voortplanting en vruchtbaarheid. Rekovelle® wordt gebruikt voor de behandeling van verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen die een programma voor medisch begeleide voortplanting ondergaan, zoals in vitrofertilisatie (IVF) en intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI). Rekovelle® stimuleert de groei en ontwikkeling van veel eiblaasjes (‘follikels’) in de eierstokken, waaruit eicellen worden gewonnen die in het laboratorium worden bevrucht.

De dosis Rekovelle® voor de eerste behandelingscyclus wordt berekend door de arts met behulp van de hoeveelheid anti-Müller-hormoon (AMH, een merkstof die aangeeft hoe de eierstokken zullen reageren op de stimulatie met gonadotrofinen) in het bloed, en het lichaamsgewicht. De dosis Rekovelle® blijft de hele eerste behandelingscyclus onveranderd.


Toedieningsvorm

Rekovelle® is ontwikkeld als oplossing voor injectie in een voorgevulde pen. Er zijn pennen in drie sterktes: 12, 36 of 72 microgram Rekovelle®, afhankelijk van de dagelijks te injecteren dosis. Rekovelle® kan door de patiënt zelf worden toegediend door middel van een onderhuidse injectie, gewoonlijk in de buik. Eén voorgevulde pen kan voor meerdere injecties gebruikt worden.

 

Bijsluitertekstenen Samenvatting van de productkenmerken Rekovelle

soap2day