Kennis delen

Fabienne Steigerwald, product manager urologie
‘Als productmanager is het mijn taak om onze account managers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk. Zij moeten op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen om goede inhoudelijke gesprekken te kunnen voeren met urologen en huisartsen.

Adviesraad
Samen met de account managers bespreken we regelmatig waar de behoefte van de arts en de accountmanager ligt. Daarvoor hebben we ook een adviesraad van specialisten die regelmatig bij elkaar komt en met wie we van gedachten wisselen over de markt. We vragen hen letterlijk: waar kunnen we jullie in de patiëntenzorg ondersteunen? Soms krijgen we daarop hele praktische antwoorden zoals; ik heb behoefte aan een duidelijk behandelschema zodat ik aan mijn patiënt kan uitleggen hoe de behandeling werkt of ik heb vooral informatieboekjes nodig.

Toetsen
Ook ‘gebruiken’ we de adviesraad om ideeën van onszelf te toetsen. Of we leggen onderwerpen voor een nascholing voor en vragen hen daarop te reageren. Op die manier proberen we de informatie in welke vorm dan ook, zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van de specialist of de huisarts.

NurseService
Zo is ook het idee van onze NurseService ontstaan. Specialisten gaven aan dat er veel tijd ging zitten in het behandelen van de patiënt met Firmagon, ons middel dat voorgeschreven wordt bij prostaatkanker. Niet alleen kostte het veel tijd van het ziekenhuis maar vooral ook tijd van de patiënt. Die moest voor elke injectie naar het ziekenhuis komen. Wanneer een patiënt nu het geneesmiddel krijgt voorgeschreven, stuurt het ziekenhuis ons daarover een bericht. Wij zorgen ervoor dat er een verpleegkundige, van een professionele injectieservice, bij deze patiënt langsgaat om het geneesmiddel toe te dienen. Nu hoeft de patiënt niet steeds naar het ziekenhuis voor zijn medicatie.

Nascholing
Een ander voorbeeld is de geaccrediteerde nascholing Kinderurologie met de uitbreiding kindergeneeskunde: van bedplassen tot kindermishandeling. Deze nascholing is in samenwerking met twee huisartsen en een kinderarts ontwikkeld. Van bedplassen bij jonge kinderen wordt nog wel vaak gezegd dat het vanzelf over gaat. Dat is gelukkig ook zo, maar dat is geen reden om het probleem te bagatelliseren. Er kunnen namelijk verschillende factoren een rol spelen waardoor het belangrijk is de oorzaken te achterhalen. Daarnaast kan bedplassen grote invloed hebben op het zelfvertrouwen van een kind.

Kennis delen
Wij weten niet alles, maar artsen ook niet. Het blijft daarom van het allergrootste belang dat we elkaar blijven voeden met informatie en ervaringen. Hoe beter wij deze kennis met elkaar delen, hoe beter wij gezamenlijk in staat zijn de patiënt op de juiste manier te helpen.’

�mitk�y Dis Hekimi en iyi burun estetigi Dudak Dolgusu