Yvonne Meijerink

‘Toen ik stopte met de pil omdat ik zwanger wilde worden, was al vrij snel duidelijk dat er iets mis was, want ik werd niet ongesteld. Het bleek dat mijn lichaam het hormoon niet aanmaakt dat nodig is voor een eirijping en een eisprong. Eerst hebben we het geprobeerd met pillen, maar dat hielp niet en na een aantal maanden kreeg ik de mogelijkheid voor een pomp.

MuisOp die manier ben ik twee keer in verwachting geraakt, de eerste keer na 7 maanden en de tweede keer al na 2 maanden. De eerste keer moest ik werken met een vrij groot apparaatje met een slangetje eraan, maar inmiddels is de apparatuur gebruiksvriendelijker geworden. Je hebt nu een heel klein apparaatje in de vorm van een ‘muis’ op je buik die heel ongemerkt vloeistof afgeeft aan je bloed. Het enige wat ik hoefde te doen was 1 x per 3 dagen een nieuwe muis aanbrengen op de huid. De rest ging vanzelf.

Ik vond het een heel prettige en makkelijke manier om in verwachting te raken. Je moet even leren om met de spullen om te gaan, maar ook dat was prima geregeld. Een medewerker van Ferring gaf de eerste keer in het ziekenhuis heel duidelijk uitleg over de technische kant van het systeem, en ik kreeg een telefoonnummer mee dat ik 24 uur per dag kon bellen met technische vragen. Als apothekersassistente ben ik gewend om met spuiten en medicijnen om te gaan, maar ook als je die achtergrond niet hebt, is het prima te doen.

Dit pompsysteem is voor mij heel belangrijk geweest. Het was de enige mogelijkheid om zwanger te worden, dus voor mij was het de ideale oplossing.’

Uitleg Lutrepulse

Vrouwen waarbij de menstruatiecyclus ernstig verstoord is of zelfs afwezig is vanwege bijvoorbeeld ondergewicht, kunnen niet via de natuurlijke weg zwanger raken. De mooiste manier om deze vorm van onvruchtbaarheid te behandelen is pulsgewijze toediening van het lichaamseigen hormoon GnRH. Ondanks dat het maar een relatief kleine groep vrouwen betreft heeft Ferring het pulssysteem, in samenwerking met gynaecologen, toch doorontwikkeld. Dit systeem neemt de hormonale huishouding van het lichaam niet over maar vult het aan. Begin 2011 is het Lutrepulse systeem in verbeterde vorm op de markt gebracht met de daarbij behorende 24-uurs bereikbaarheidsservice voor technische vragen. Ferring vindt het namelijk belangrijk dat ook deze groep vrouwen in Nederland de kans krijgt zwanger te raken. Deze vrouwen hebben door de behandeling ongeveer evenveel kans om zwanger te worden als vrouwen met een natuurlijke cyclus. Dat is voor Ferring reden genoeg om dit high-tech pompsysteem inclusief 24-uurs bereikbaarheidsservice aan de patiënt te leveren.