Positieve reacties tijdens GGG congres

Op 3 april heeft ZonMW een congres georganiseerd ter bevordering van goed geneesmiddel gebruik in Nederland (GGG congres).
In bijgevoegde video kunt u meekijken naar goede initiatieven op het gebied van therapietrouwbevordering en de nodige ervaringen uit de praktijk.

De toehoorders waren onder andere onder de indruk en enthousiast over het motivatieprogramma van Ferring voor de behandeling van kinderen met groeihormoon.
De kinderen moeten iedere dag geïnjecteerd worden met groeihormoon en dit leidt regelmatig tot prikweerstand en het overslaan van de toediening waardoor het behandelresultaat vermindert.
Hier kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Prikangst komt het meest frequent voor, maar kinderen kunnen ook kampen met acceptatie problemen of er kan sprake zijn van een onjuiste interactie tussen ouder en kind.
Het programma van Ferring omvat praktische pedagogische en psychologische ondersteuning en hulpmiddelen om de ouders en het kind te helpen bij het voorkomen en wegnemen van prikweerstanden. Dit wordt zeer gewaardeerd door de zorgverleners en de gebruikers met een groeistoornis.

In onderstaande video kunt u horen wat Roeland Westra, de initiatiefnemer, van het programma namens Ferring hierover te zeggen heeft.

Congres therapietrouw - Roeland Westra

Therapietrouw is teamwork

Ferring presenteert in samenwerking met verschillende experts het boek; Therapietrouw is teamwork; Samen op zoek naar de optimale groeihormoonbehandeling. Een gids voor zorgverlener en patiënt.

Lees het volledige artikel


MDL-Life, magazine voor patiënten

MDL-Life is een lifestylemagazine voor patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Het magazine wordt uitgegeven door Ferring en twee keer per jaar verspreid over alle ziekenhuizen in Nederland.

Lees volledig artikel


Hoe werkt Lutrepulse?

Vrouwen waarbij de menstruatiecyclus ernstig verstoord is of zelfs afwezig is vanwege bijvoorbeeld ondergewicht, kunnen niet via de natuurlijke weg zwanger raken. De mooiste manier om deze vorm van onvruchtbaarheid te behandelen is pulsgewijze toediening van het lichaamseigen hormoon GnRH. Ondanks dat het maar een relatief kleine groep vrouwen betreft heeft Ferring

Lees volledig artikel


Patiënt zwanger met Lutrepulse

‘Toen ik stopte met de pil omdat ik zwanger wilde worden, was al vrij snel duidelijk dat er iets mis was, want ik werd niet ongesteld. Het bleek dat mijn lichaam het hormoon niet aanmaakt dat nodig is voor een eirijping en een eisprong.

 

Lees volledig artikel


Nieuwe website over groeistoornis

De website www.groeiwijzer.nl  is een initiatief van Ferring ter ondersteuning van patiënten met een groeiachterstand. Op deze website staat alles over groei, groeistoornissen en de behandeling ervan.

 

Lees volledig artikel

 


 

Bedplassen, een aandoening die niet altijd vanzelf overgaat

 Een aanzienlijk deel van de kinderen ouder dan 6 jaar, adolescenten en volwassenen plast nog regelmatig in hun bed. Bedplassen gaat niet altijd vanzelf over en soms zijn er extra hulpmiddelen nodig, zoals een plaswekker of medicatie, om van het bedplassen af te komen.

lees volledig artikel

CongresTherapietrouw
CongresTherapietrouw
Tijdens het ZonMw-congres over goed gebruik van geneesmiddelen, op donderdag 3 april in de Utrechtse Jaarbeurs, ging één van de deelsessies over het onderwerp therapietrouw. Waarom zijn patiënten niet altijd trouw aan hun behandeling? Kunnen we samenwerken in de zorg om dit te verbeteren? Hoe kunnen we leren van succesvolle initiatieven? Sprekers van het Longfonds, de Long Alliantie Nederland, farmabedrijf Ferring en de stuurgroep Therapietrouw blikken terug.

Tagged With: CongresTherapietrouw