Therapietrouw is teamwork

Ferring presenteert in samenwerking met verschillende experts het boek; Therapietrouw is teamwork; Samen op zoek naar de optimale groeihormoonbehandeling. Een gids voor zorgverlener en patiënt.

Lees het volledige artikel


MDL-Life, magazine voor patiënten

MDL-Life is een lifestylemagazine voor patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Het magazine wordt uitgegeven door Ferring en twee keer per jaar verspreid over alle ziekenhuizen in Nederland.

Lees volledig artikel


Hoe werkt Lutrepulse?

Vrouwen waarbij de menstruatiecyclus ernstig verstoord is of zelfs afwezig is vanwege bijvoorbeeld ondergewicht, kunnen niet via de natuurlijke weg zwanger raken. De mooiste manier om deze vorm van onvruchtbaarheid te behandelen is pulsgewijze toediening van het lichaamseigen hormoon GnRH. Ondanks dat het maar een relatief kleine groep vrouwen betreft heeft Ferring

Lees volledig artikel


Patiënt zwanger met Lutrepulse

‘Toen ik stopte met de pil omdat ik zwanger wilde worden, was al vrij snel duidelijk dat er iets mis was, want ik werd niet ongesteld. Het bleek dat mijn lichaam het hormoon niet aanmaakt dat nodig is voor een eirijping en een eisprong.

 

Lees volledig artikel


Nieuwe website over groeistoornis

De website www.groeiwijzer.nl  is een initiatief van Ferring ter ondersteuning van patiënten met een groeiachterstand. Op deze website staat alles over groei, groeistoornissen en de behandeling ervan.

 

Lees volledig artikel

 


 

Bedplassen, een aandoening die niet altijd vanzelf overgaat

 Een aanzienlijk deel van de kinderen ouder dan 6 jaar, adolescenten en volwassenen plast nog regelmatig in hun bed. Bedplassen gaat niet altijd vanzelf over en soms zijn er extra hulpmiddelen nodig, zoals een plaswekker of medicatie, om van het bedplassen af te komen.

lees volledig artikel

CongresTherapietrouw
CongresTherapietrouw
Tijdens het ZonMw-congres over goed gebruik van geneesmiddelen, op donderdag 3 april in de Utrechtse Jaarbeurs, ging één van de deelsessies over het onderwerp therapietrouw. Waarom zijn patiënten niet altijd trouw aan hun behandeling? Kunnen we samenwerken in de zorg om dit te verbeteren? Hoe kunnen we leren van succesvolle initiatieven? Sprekers van het Longfonds, de Long Alliantie Nederland, farmabedrijf Ferring en de stuurgroep Therapietrouw blikken terug.

Tagged With: CongresTherapietrouw