Testavan®


Product: Testavan
Stofnaam:
Indicatiegebied: Te laag testosterongehalte.

Toepassingsgebied

Een op de tien mannen van vijftig jaar heeft een te laag testosterongehalte (hypogonadisme); dit neemt toe met het stijgen van de leeftijd tot meer dan 1 op de 4 mannen van boven de 70 jaar.

Testosteron is een belangrijk mannelijk hormoon dat hoofdzakelijk in de testikels wordt geproduceerd. Behalve bij de ontwikkeling van mannelijke lichaamskenmerken tijdens de puberteit, speelt testosteron een centrale rol in het in stand houden van een gezonde seksuele functie, energie, stemming en lichaamssamenstelling bij volwassen mannen. Een laag testosterongehalte treedt op wanneer het lichaam niet voldoende testosteron kan produceren. Dit kan het gevolg zijn van een genetische of medische aandoening.

Mannen met een laag testosterongehalte kunnen zich moe of futloos voelen, verminderde seksuele aandrang en prestaties hebben, of sneller geïrriteerd of depressief zijn. Mannen met een laag testosterongehalte kunnen ook een verlies van spiermassa en kracht ervaren of meer vet rond de middel en in het lichaam ontwikkelen. Een langdurig laag testosterongehalte kan leiden tot een verminderde botdichtheid, waardoor het risico van osteoporose (verlies van botmassa) toeneemt. Voor de behandeling van hypogonadisme heeft Ferring het geneesmiddel Testavan ontwikkeld.

Bijsluitertekst Testavan

Samenvatting van de Productkenmerken Testavan (SmPC)

Product website